I dag provade jag något nytt till middag, fann ett recept
på en annan mat blogg (äta bör man annars dör man) som jag tyckte lät spännande. Jag gillade receptet och funderar på hur det vore att även ha i lite äppelbitar, men familjen tyckte att det var lite konstigt med kanel smaken.
Köttfärssås med kanel och kardemumma
1hackad stor gul lök
300g nötfärs
2 msk smör
Fräs löken mjuk i smöret. Tillsätt sedan färsen och öka då värmen. Stek färsen under omrörning.
3 msk soja (kinesisk eller japansk)
1 pressad vitlöksklyfta
2 krm kanel
1 krm kardemumma
1 krm svartpeppar
1 tsk socker
Tillsätt ovanstående ingredienser. Späd med 3 dl vatten. Rör om och låt såsen sjuda under lock - cirka 10 minuter. Tillsätt mer vatten om så behövs.Koka pasta till 4 personer.1 stor röd paprikaKärna ur paprikan. Skär den i små tärningar. Rör ner paprikan i såsen och koka upp. Smaka av.
Köttfärssås med kanel och kardemumma
1hackad stor gul lök
300g nötfärs
2 msk smör
Fräs löken mjuk i smöret. Tillsätt sedan färsen och öka då värmen. Stek färsen under omrörning.
3 msk soja (kinesisk eller japansk)
1 pressad vitlöksklyfta
2 krm kanel
1 krm kardemumma
1 krm svartpeppar
1 tsk socker
Tillsätt ovanstående ingredienser. Späd med 3 dl vatten. Rör om och låt såsen sjuda under lock - cirka 10 minuter. Tillsätt mer vatten om så behövs.Koka pasta till 4 personer.1 stor röd paprikaKärna ur paprikan. Skär den i små tärningar. Rör ner paprikan i såsen och koka upp. Smaka av.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar